Kryeministri Zoran Zaev deklaroi se emrat e ministrave të rinj në Kuvend do t’i dorëzoj të dielën pasdite. Ndërkohë që nuk konfirmoi por as hodhi poshtë informacionin për ministrin e ri të Kulturës, Hysni Ismaili si i përzgjedhuri i partisë së Afrim Gashit, Alternativa.

Alsat nga ana tjetër mëson se BDI-ja do të propozoj Naser Nuredinin për ministër të ekologjisë si dhe Sadulla Durakun për ministër të Ministrisë për Sistem Politik.