Kryeministri i vendit në një konferencë për shtyp para qeverisë tha se sot institucionet e vendit treguan kapacitet e tyre duke mbyllur të gjitha rrugët për arratinë e Mijallkovit.

Sipas Zaevit, sot institucionet, me arrestimin e Mijallkovit treguan se funksionojnë me kapacitet të plotë, ndryshe kur u arratis Gruevski, duke mos lejuar arratinë e Mijallkovit dhe duke e detyruar këtë të fundit të dorëzohet në Prokurori.