Maqedonia ka arsye për të festuar! Pritëm ngjarje të mëdha. Ne i realizojmë qëllimet tona të përbashkëta strategjike, ëndrrat dhe shpresat tona të përbashkëta, ka deklaruar kryeministri Zoran Zaev në festën për ftesën e NATO-së në Manastir.

Koncertet e sotme janë një ftesë për unifikim, me të gjitha dallimet tona politike, për realizimin e qëllimeve tona strategjike, anëtarësimin në BE dhe NATO.

Këto janë ngjarjet që na janë dhënë dhe i meritojnë por edhe për diçka tjetër: Le ta dërgojmë në histori, ta harrojmë njëherë e përgjithmonë sindromën për të mohuar suksesin e tjetrit! Sepse çdo sukses është sukses për të gjithë ne. Për çdo qytetar.

Atë që Maqedonia ka bërë vetëm për një vit është sukses për të gjithë ne, pa dallim të përcaktimit politik. Kemi pse të festojmë dhe të jemi mbi ndarjet, ka thënë Zaev.