Kryeministri Zoran Zaev thotë se mbështetja e turizmit të brendshëm dhe vauçerët “Në shtëpi është si në shtëpi” kanë dhënë rezultate të shkëlqyera për objektet e brendshme turistike.

“Të dhënat për Mavrovë – Rostushë (Parku Kombëtar Mavrovë) për 10 muajt e parë të vitit 2020, përkundër mbylljes në prill, maj dhe një pjesë të qershorit kur objektet e akomodimit nuk po funksiononin, tregojnë se 22.453 qëndrime gjatë natës janë realizuar nga 11.098 turistë, ndërsa për të njëjtën periudhë në 2019 ka pasur 20.563 qëndrime gjatë natës dhe 10.394 turistë në objektet e akomodimit.

Kjo është një rritje prej gjashtë përqind për turistët vendas dhe nëntë përqind për qëndrimet gjatë natës, krahasuar me 2019. Në Berovë kemi një rritje prej 29 përqind të turistëve vendas, ndërsa numri i qëndrimit gjatë natës është rritur për 37 përqind krahasuar me të njëjtën periudhë në vitin 2019”, tha Zaev.

Sipas tij, hapja e linjës së re Kiev – Shkup mundësoi një numër të madh turistësh ukrainas në vendpushimet tona dimërore që janë plot deri në fund të muajit, falë korridoreve të gjelbërta që vendi ka vendosur me Serbinë dhe Shqipërinë.

Ai njoftoi se këtë vit janë parashikuar 31.000.000 denarë për turizëm.