Kryeministri Zoran Zaev me aktpadi do të vërtetojë se nuk është i përfshirë në rastin ‘Haraçi’ ndërsa aktpadia do të përfshijë mediat që shkruajnë se Zaev është i përfshirë këtë aferë.

Zaev kërkon nga prokurorja Vilma Ruskovska nëse dokumentet që u publikuan nga PTHP janë të sakta.

“I bëj thirrje prokurores publike të vërtetojë vërtetësinë e procesvervalit. Nuk është e saktë. Unë hudha poshtë përfshirjen time me Boki 13 në lidhje me rastin ‘Haraçi’”, deklaroi Zaev.

Ai tha se procesverbali është publikuar vetëm në një faqe dhe më pastaj është ritreguar.

“Nëse gazetarët bëjnë manipulime, ka përgjegjësi. I bëj thirrje Remenskës, Sheqerinskës dhe Dimitrovit që bashkërisht me mua të ngrisin padi, që të vërtetohet se po gënjehet. Ruskovska të tregojë nëse janë të sakta këto informacione, nëse është gënjeshtër apo jo”, tha Zaev duke paralajmëruar se do ta padisë gazetarin.