Kryeministri Zoran Zaev në intervistë për Deutch Welle thotë se historia duhet t’u lihet historianëve. “Mund ta përdorim historinë në mënyrë pozitive. Ajo na bashkon dhe ne mund të ndërtojmë ura të bashkëpunimit për më shumë pasur. Atë histori që e kemi të përbashkët, nëse e bëjmë më shumë maqedonase ose bullgare atëherë kjo do të sjell konflikte”, thotë Zaev.

Ai në ‘Facebook’ e shpërndau intervistën. “Kemi marrëveshje të shkëlqyer që sjell shpresa të mëdha”, thotë mes tjerash Zaev