Skoplje, 17. oktobra 2017 - Premijer Makedonije Zoran Zaev na konferenciji za novinaer nakon plenarnog panela na Samitu 100 lidera. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bb

Pasi drejtori i Inspektoratit Shtetëror të Tregut, Stojko Paunovski, tha se ai nuk do të nënshkruante vendimin për të punësuar 35 Administratorët shtetëror me çdo kusht, sepse ata nuk janë të përshtatshëm për institucionin e tij, Kryeministri Zoran Zaev dërgoi një mesazh që drejtorët nuk duhet të bëjnë pengesa dhe obstruksione informon TetovaSot.
Zaev u shpreh se “Dua t’u dërgoj një mesazh të gjithë atyre drejtorëve që po rezistojnë, të mos rezistojnë”. Sipas kreut të Qeverisë së Maqedonisë së Veriut këta janë qytetarët tanë dhe të gjithë kanë një shans për të bërë punën e tyre me ndershmëri.

Zaev i dërgoi një mesazh , para së gjithash, drejtorit të Inspektoratit Shtetëror të Tregut, i cili është mjaft i zhurmshëm, duke thënë se ne duhet të zbatojmë vendimet ose të themi pse nuk zbatohen, dhe të mos bëjmë, të themi, një luftë publike përmes mediave me njëri-tjetrin. “Nuk na duhet kjo, sepse kjo është diçka që njerëzit e presin nga ne,” tha Kryeministri Zaev .

Ai pret që në periudhën e ardhshme, në 15-20 ditë, të gjejë një zgjidhje për 350 punonjësit e mbetur në administratën publike që nuk kanë shkuar për të punuar me vite, por marrin një pagë. Ai detyrim i është caktuar Zëvendës Kryeministrit dhe Ministrit të Sistemit Politik Artan Grubi.

“Rreth 750 janë vendosur tashmë, dhe rreth 350-60 mbeten për t’u rishpërndarë për shkak të formaliteteve ligjore: një procedurë për krijimin e punësimit, transferimin e financave të përshtatshme nga një institucion në tjetrin. “Besoj se të gjitha institucione do ta zbatojnë atë,” tha Zaev.

Të përkujtojmë se Paunovski ditë më parë u shpreh i prerë se derisa do të jetë drejtor nuk do të pranojë në inspektorat të punësuar të cilët janë me arsim për detektiv dhe jo jurist ose ekonomist.