Kryeministri Zoran Zaev nga foltorja e Kuvendit ka deklaruar se personalisht ai nuk ka qenë i kënaqur nga vendimi I gjykatës për të dënuar me gjashtë vite burg vrasësin e Almir Aliut.

“Duhet publikisht të shprehi hidhërimin në drejtësinë selektive në rastin e vdekjes së Sazdovskit dhe Almitit. Absolutisht është e qartë se këtu duhet të barazohet drejtësia. Është e radhës që këtë unë ta them në foltore se sistemi gjyqësor i dinë detaje, argumentet dhe provat, por ndjenja e hidhërimit mbetet tek të gjithë ngase nuk ka drejtësi të barabartë. Njëra palë, siç kam parë në media, është shtatë vite, tjetra 18 ose 19”, ka thënë kryeministri Zoran Zaev.