Kryeministri Zoran Zaev nuk do të kandidohet për president në garën e zgjedhjeve presidenciale që do të zhvillohet gjatë vitit të ardhshëm. Ai në emisionin “Studio e Hapur” në 24Vesti theksoi qartë se nuk do ti hyjë kësaj gare. “Nuk do të kandidohem dhe këtu e mbyll debatin”, ka theksuar Zaev.

Po ashtu sipas informacioneve qeveritare, Zaev përkrah që bashkë me presidencialet të mbahen edhe zgjedhjet e parakohshme parlamentare, por sipas tij, për këtë do të vendoset në konsultat me partnerët e koalicionit.