Tabloidi amerikan “The Holywood Reporter”, ka sjell së fundmi një listë me parashikimet për nominimet në ndarjen prestigjioze të filmit “Oscars 2020”.

Parashikimet të cilat azhurnohen rregullisht, pasqyrojnë përshtypjet e fundit të Scott Feinberg informacione në dispozicion të publikut konsiderata historike, çmime pararendëse (disa grupe çmimesh kanë pasur lidhje historike me Akademinë më shumë se të tjerët) dhe konsultimet e brendshëm të industrisë (përfshirë anëtarët e tjerë të shtypit, çmime për strategë, kineastë dhe zgjedhës të çmimeve).

Këtë herë tabloidi ka publikuar parashikimet për nominimet në kategorinë “Filmi më i mirë në gjuhë të huaj”.

Lista përfshinë 11 filmat e mundshëm për t’u nominuar për këtë çmim, në mesin e të cilënve kolumnisti ka renditur edhe filmin kosovar “Zana” të regjisores Antoneta Kastrati.
Filmi ‘Zana’ i cili ka filluar shfaqjen nëpër kinematë të ndryshme është tregimi i Lumes, një grua shqiptare që jeton me burrin e saj Ilirin dhe vjehrrën e saj Remzijen në një fshat kosovar.