“Në bazë të fuqisë së marrëveshjeve politike, Osmani ka siguruar vend në histori si Ministër i parë shqiptarë për Punë të Jashtme dhe pasqyrë në murin e diplomatëve të parë të Maqedonisë së pavarur. Nëse kjo ka qenë ambicia e tij, le ta gëzojë”. Kështu është shprehur në kolumnën e fundit në DW- në gjuhën maqedone– Arsim Zekolli njohës i çështjeve politike dhe ish ambasador.

Ai në kolumnën e tij shkruan se Maqedonia nuk ka pasur kaq diplomat aktiv, që nga koha e Boris Trajkovskit.

“Osmani meriton lëvdata për angazhimin e tij fushën e politikës së jashtme”, është decid Zekolli, duke nënvizuar takimet e Osmanit brenda dhe jashtë vendit me krerë politik të vendeve të ndryshme, udhëtimet nga Athina e deri në Madrid.