Një tërmet i magnitudës 7.4 goditi disa ishuj në Zelandën e Re sot dhe ekspert thanë se kjo mund të shkaktojnë ndryshime të vogla të nivelit të detit në disa zona bregdetare.

Gjithashtu ekspertët e gjeologjisë në SHBA thanë se tërmeti goditi një zonë që ndodhet rreth 873 kilometra në verilindje të Ngunguru, Zelanda e Re, një qytet prej rreth 1,400 personash. Kjo ndodhi në një thellësi prej 10 kilometrash.

Zona e goditur nga tërmeti quhet Ishujt Kermadec, rreth 800 kilometra në verilindje të Ishullit të Veriut të Zelandës së Re.

Ministria e Zelandës së Re për Mbrojtjen Civile dhe Menaxhimin e Emergjencave e pastroi Zelandën e Re nga një kërcënim i cunamit pas lëshimit të një paralajmërimi në

Ishujt Kermadec, një arkipelag vullkanik, janë të prirur për tërmetet e për pasojë këto zona nuk kanë banim të përhershëm.