Persona të panjohur kanë hequr më shumë se 100 gurë kufijsh në pjesën kufitare ndërmjet Greqisë dhe Maqedonisë, njoftoi sot policia greke.

Policia në Florina, në pjesën veriperëndimore të Greqisë, tha se 105 shenja konkrete, disa prej të cilave janë në formë të një piramide të lartë dhe një metër, dhe disa janë shtylla më të vogla në formën e një cilindri, janë larguar natën ndërmjet të enjtes dhe të premten përgjatë kufirit.

Një hetim është nisur në këtë incident, raportoi AP. Kryeministri Zaev dhe homologu i tij grek Alexis Tsipras arritën një marrëveshje në korrik për zgjidhjen e mosmarrëveshjes së emrit, duke ri-emëruar Maqedoninë në Republikën e Maqedonisë Veriore, për ta dalluar atë nga provinca greke.