Zëvendës ministrja e financave Shiret Elezi sot realizoi takim pune me drejtorin e Inspektoratit teknik Ekrem Bunjaku dhe drejtorin e Inspektoratit Shtetëror për Pyje dhe Gjueti Ejup Jahja.

Në takim u bisedua në lidhje me informatën e Qeverisë për ekipim të Inspektoratit dhe përforcimin e kapaciteteve kuadrovike, dhënien e pëlqimeve për planet vjetore konformë informatës së përgaditur në seancën e qeverisë për ekipim të inspektoratit në periudhën trevjeçare.

Në takim theks të veçant ju kushtua kompetencave të inspktoratëve si dhe rolit të ministrisë së financave në aprovimin e buxheteve, për përforcimet e kapaciteteve financiare për funksionimin e mirëfilltë të këtyre Inspektoriateve shtetërore si subjekete të vecanta juridike-shfrytëzues buxhetor.

Në vend ka gjithësejt 14 inspekoriate shtetërore, të cilat së bashku me shërbimet e inspektoriatit janë 28 entitete.

Artikulli paraprakRoli i agjërimit në shëndetin e njeriut
Artikulli tjetërOsmani: Deri në fillim të negociatave,qeveria mbetet e përkushtuar ndaj agjendës reformuese